Znate li kakvu ulogu imaju naše obrve?

Osim što naše obrve svojim dlačicama štite oči od znoja, njima isto tako iskazujemo svoje osjećaje, karakter i određene namjere.S vremenom dok prva uloga s vremenom sve više nestaje, ova druga sve više dobiva na značaju i postaje nam vrlo bitna...

 
Ispod kože čela i oko očiju se nalazi složen sistem mišića mimike.

 

• Čiji pokreti nisu uvjetovani našim svjesnim ponašanjem.
• Njih pokreću ljudska volja i trenutni osjećaji.
• Rad mišića mimike se najbolje prepoznaje baš u tom u predjelu obrva, pa se tako promjenjeni oblici obrva očitavaju kao naše emocije, poput tuge, bijesa, sreće, zlonamjernosti, ravnodušnost ili pak zavodljivost i sl.


Već iz toga možete zaključiti koliko je bitan oblik i izgled naših obrva, te koliko mi sami možemo dobro ili loše utjecati na mimiku našeg lica, odn. emocije koje šalje naše lice i karakter koji tom prilikom pokazujemo.

 

Nakon što znamo sve to, postavlja se vječito pitanje je , da li „dirati“ svoje prirodne obrve ili ne ?

Prvo se zapitajte što je u biti prirodan oblik obrva koji se toliko traži, s obzirom da se zapravo vrlo često u takvim prilikama misli na nešto sasvim drugo.
Prirodne obrve su one s kakvima ste rođeni, netaknute, nepočupane, one koje su vrlo često i spojene, pa su kao takve daleko od onoga čemu se danas teži.
Takve obrve su ustvari “neobrađeni dijamant” koji se tek preciznim i stručnim umijećem treba i može pretvoriti u savršeno „izbrušeni brilijant“.
Tako da danas pod lijepim i poželjnim, “prirodnim” obrvama podrazumijevam da su to dobro sređene obrve, koje licu, pored usana i trepavica, daju najmoćnije oružje neverbalne komunikacije.

 

Kad spomenete sređivanje obrva, prvo što Vam tada padne na pamet je čupanje obrva, zar ne?
Čupate li Vi svoje obrve?

Postavila sam Vam više retoričko pitanje, jer iz iskustva znam da rijetko koja žena to ne čini ili barem nije učinila barem jedanput.Danas to nije nikakva „tabu“ tema, pa čak je to danas normalno i za muškarca, koji želi izgledati uredno i lijepo, tako da mogu otvoreno reći da mi na takve tretmane dolaze , kako žene , tako i muškarci.

Uzalud su nam, kao tinejdžerkama, majke govorile da ne čupamo toliko obrve i upozoravale da će prestati rasti, no što smo ih više čupale, one su sve brže rasle – Sigurno se neke od Vas i sami sjećate toga? No mnogo godina nakog adolescentskog doba to se nažalost, nerijetko zaista i desilo.

Kod obrva počupajte samo ono što Vam smeta na udaljenosti od metar-dva od ogledala.
Kada Vam je to ogledalo preblizu, svaka dlaka će Vam izgledati kao da strši ili da Vam smeta.
Čupajući, malo po malo, vrlo brzo ćete na kraju ostati s vrlo tankom linijom koja je daleko od forme obrve.

 

Zato Vam savjetujem,
ne težite da obrvama stvarate promjene na licu, već težite samo tome da one budu uredne.

Prilikom iscrtavanja obrva microblading tehnikom , klijentice me često pitaju koja debljina obrva bi za njih bila idealna?

 

Ako me pitate koja bi debljina obrve bila idealna, tada bih rekla da:

1. Prava debljina obrva Vašem licu daje raskoš, markantnost, pa je zato potrebno postići maksimalnu debljinu u odnosu na lice.

2. Dodavanje nepotrebnog ukrasa ili „karaktera“ obrvama u njihovom formiranju ne smije biti pod utjecajem trendova, već isključivo samog karaktera određene osobe.

3. Pravi efekt obrva je postignut tek tada, kada nitko za njih ne kaže niti da su ružne, niti da su lijepe.

4. One trebaju biti neprimjetne i u harmoniji s Vašim licem.

Anela.

 

japanska metoda iscrtavanja obrva, iscrtavanje obrva, microblading, Japanska metoda iscrtavanja obrva , japanske obrve , japansko iscrtavanje obrva , japonsko vrisovanje obrvi , microblading , microblading obrva , microblading edukacija, microblading cijena, microblading obrva Zagreb, microblading obrva samobor, microblading obrva hrvatska, microblading rijeka, microblading split

Privatnost

Sve o upotrebi tzv. kolačića (cookies) i zaštiti privatnosti korisnika možete pročitati na linku UPOTREBA KOLAČIĆA

Našu izjavu o privatnosti možete pronaći na linku IZJAVA O PRIVATNOSTI

Images used are available from shutterstock.com. Links are provided if you wish to purchase them from their copyright owners.

Kontakt

KOZMETIČKI SALON ANELA
VL. ANELA ERGOVIĆ
Medicinski Kozmetičar
Majstor Kozmetičar

Email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Website: www.anela.hr

Zašto Anela?

Potpuno se prilagođavamo svim našim klijenticama i pomažemo informiranjem i savjetovanjem. Anela Ergović, kao majstor kozmetičar/ medicinski kozmetičar i vlasnica kozmetičkog salona Anela ,sa dvadesetogodišnjim iskustvom, educirana je i specijalizirana kod trenutno najvećih stručnjaka za sve vrste tretmana u ponudi salona. Pomoći ćemo Vam da nešto promjenite na sebi i prije svega da Vi budete time zadovoljni i sretni!