Posebno uređivanje odnosi se na oči jer su one centar lica i dio koji se može najviše istaknuti i koje nam služe za slanje poruka neverbalnom komunikacijom. Ako Vam je važno ostaviti dojam pogledom, jasno je koliku ulogu u tome imaju obrve. Pravilno oblikovane obrve čine oči i pogled efektivnim. Tako, u želji da imamo lijepo oblikovane obrve, često radimo pogreške.

Donosimo Vam ovdje najčešće pogreške u oblikovanju obrva za koje postoje jednostavna rješenja.
1. Nepravilan luk

Mnoge žene pretjeruju s lokacijom vrha luka obrva. Postoji jednostavan način kako se to može ispraviti. Poslužite se olovkom tako da ju postavite na vrh nosa i usmjerite prema zjenici oka. Mjesto na kojem olovka dotiče obrvu trebala bi predstavljati vrh vašeg luka obrva.

2. Prekratke obrve

Istu olovku pomaknite od vrška nosa do ruba očiju – gdje završava rub olovke tu bi trebao biti kraj i luka. Ako napravite prekratke obrve Vaše lice djelovat će više okruglo. U želji da se postignu uredne obrve često se pretjera pa one ispadnu prekratke.

3. Čupanje obrva od kraja prema unutrašnjosti

Na ovaj način napravimo puno više pogrešaka nego što bi inače napravili. Najbolje je krenuti od sredine obrva jer tamo ima najviše dlačica, zatim ići prema kraju te zadnje raditi sam početak obrve. Na ovaj način možemo jednostavnije oblikovati oblik obrva.

4. Koristite ogledalo s povećalom

U želji da se što bolje počupaju sve nepotrebne dlačice, obično se napravi velika pogreška. Male sitne dlačice koje ne vidite metar od ogledala, ne vide ni drugi a ako ih čupate pred povećalom, područje obrva čini Vam se većim pa se možete počupati previše. Najbolje bi bilo čupati obrve na normalnom ogledalu i prirodnom svjetlu.

5. Čupate više od jedne dlake od jednom

Kako bi uštedjeli vrijeme, područje na kojem ima više dlačica obično zahvatite sve od jednom. To je pogrešno jer tako možete zahvatiti i dlačice koje ne trebate čupati i tako ostavite rupu. Onda prema toj rupi oblikujete daljnje čupanje pa na kraju počupate puno više nego što ste planirali i puno više nego što trebate.

6. Čupate obrve jednom tjedno

Iako se o ovome mogu pronaći različiti savjeti, obrve bi se trebale njegovati svaki dan. Ako ih ne čupate često nađete se u situaciji da ih ima puno i svaki put ih morate ponovo oblikovati. Ako svaki dan čupate samo ono što novo izraste olakšat ćete sebi cijeli proces i skratiti vrijeme

7. Obrve oblikujete samo čupanjem

Mnoge žene ne koriste nikakve druge preparate za obrve, a oni mnogo utječu na sami oblik. Primjerice olovka za obrve može lijepo naglasiti pravilnost obrva, ali se i tu treba paziti jer se često pretjera s jačinom ocrtavanja i svakako treba paziti na boju kose i ten.

8. Prevelik razmak između obrva

U strahu od spojenih obrva, događa da čupanjem napravite preveliki razmak između obrva. Tako se na licu dobiva dojam udaljenosti očiju i većeg nosa. Početak obrve trebao bi biti u liniji s prijevojem na nosu, a ne vanjskoj strani nosnice.

9. Pretanke obrve

Kako bi izgledale što urednije žene često pretjeraju s čupanjem. Svaka osoba ima posebne obrve i ne mogu sve biti isto oblikovane pa je važno znati kakav oblik na Vašem licu najbolje izgleda. Pretanke obrve više ne naglašavaju oči i gube prirodan izgled.

10. Čupanje s gornje strane

Prirodna gornja granica obrva svakako bi trebala ostati netaknuta. Obrve se oblikuju s donje strane jer je gornju granicu teško prilagoditi prirodnom izgledu ako ju samo pokušavate stvoriti. To može voditi samo pretjeranom stanjivanju.

 

Lijepo oblikovane i uređene obrve pružit će Vašim očima sasvim novi izgled.

Ukoliko ste se pronašli u nekim od ovih pogrešaka, pokušajte probati neke od savjeta. Osim ovoga, naravno najsigurnije je uvijek prepustiti se u ruke stručnjaka.

Od raznih metoda i tretmana koje imate na raspolaganju, postoji svjetski poznata i priznata,

  JAPANSKA METODA ISCRTAVANJA OBRVA (MICROBLADING)  

,koja je dostupna i kod nas u salonu.
Posebnost ove metode je u tome što prati Vaš prirodan oblik obrva kako bi najbolje odgovarale Vašem licu. Kvaliteta metode prepoznata je od strane mnogih zadovoljnih korisnika, a ako i Vi želite biti među njima
saznajte više o samoj metodi ovdje (klik) i učinite nešto za sebe!

Anela Ergović.

japanska metoda iscrtavanja obrva, iscrtavanje obrva, microblading, Japanska metoda iscrtavanja obrva , japanske obrve , japansko iscrtavanje obrva , japonsko vrisovanje obrvi , microblading , microblading obrva , microblading edukacija, microblading cijena, microblading obrva Zagreb, microblading obrva samobor, microblading obrva hrvatska, microblading rijeka, microblading split

Privatnost

Sve o upotrebi tzv. kolačića (cookies) i zaštiti privatnosti korisnika možete pročitati na linku UPOTREBA KOLAČIĆA

Našu izjavu o privatnosti možete pronaći na linku IZJAVA O PRIVATNOSTI

Images used are available from shutterstock.com. Links are provided if you wish to purchase them from their copyright owners.

Kontakt

KOZMETIČKI SALON ANELA
VL. ANELA ERGOVIĆ
Medicinski Kozmetičar
Majstor Kozmetičar

Email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Website: www.anela.hr

Zašto Anela?

Potpuno se prilagođavamo svim našim klijenticama i pomažemo informiranjem i savjetovanjem. Anela Ergović, kao majstor kozmetičar/ medicinski kozmetičar i vlasnica kozmetičkog salona Anela ,sa dvadesetogodišnjim iskustvom, educirana je i specijalizirana kod trenutno najvećih stručnjaka za sve vrste tretmana u ponudi salona. Pomoći ćemo Vam da nešto promjenite na sebi i prije svega da Vi budete time zadovoljni i sretni!